BLOG DEL TALLER D'OCUPACIÓ MARINA ALTA IV

Benvinguts al Blog del T. O. Marina Alta IV 2014/2015

El Taller d’Ocupació està constituït per tres especialitats formatives: Jardineria amb 14 alumnes, Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents en Institucions socials i Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents a Domicili amb 8 alumnes cada especialitat.


dimarts, 31 de març del 2015

MEMÒRIA PRÀCTIQUES BENISSA

MEMÒRIA PRÀCTIQUES BENISSA

PRÀCTIQUES REALITZADES AL PARC DEL PLA DE CARRALS.

Dins del programa de col·laboració entre el TALLER D’OCUPACIÓ MARINA ALTA IV del CREAMA i el M. I. Ajuntament de Benissa, s’han dut a termini una sèrie de pràctiques en la El Parc del Pla de Carrals i altres jardins i zones verdes municipals.

Un grup de 5 alumnes ha estat fent pràctiques de Construcció de Parcs, jardins,  i de Manteniment en algunes instal·lacions municipals, com ara el jardí de la zona verda municipal del Pla de Carrals, Mitjana de la Carretera Nacional 332, Casc Urbà, Font d’Avall, Fustera i Ermita.

Els treballs realitzats per els alumnes han sigut:

-          En el Pla de Carrals s’ha remodelat la superfície del terreny, despedregant-ho, anivellant-ho i refinant el terreny, llevant clots i bonys, deixant la superfície preparada per la sega amb tallagespa.

-      En el mateix lloc s’ha construït un margenet de pedra seca carada. Primerament s’ha obert el fonament i sobre s’han treballat i col·locat les pedres, sense morter, falcades amb ripio i posteriorment s’ha fet la tanca amb morter. Els serveis municipals ens han aportat els materials i eines necessaris.

-          També ací, s’han plantat una vorera de bardissa de plantes autòctones i s’han replantat les faltes que havien en aquest jardí. Primerament s’han obert els clots i sèquies per plantar Mates (Pistachia lentiscus) Marfulls (Viburnum tinus) i Murtes (Mirtus communis). Després hem construït un cavallonet per regar-les per inundació. Els serveis municipals ens han aportat els materials i les eines necessàries. Dins del mateix jardí s’han plantat Garrofers (Ceratonia síliqua).



-   Hem col·laborat amb els serveis municipals en la neteja de les restes de poda de palmeres. Dos alumnes del taller han estat ajudant als operaris dels serveis municipals a recollir les restes de poda del carrer Sant Josep i les Platges de la Fustera.

-     En la mitjana de la Carretera Nacional 332, s’han eliminat les males herbes i s’ha retallat la bardissa de la mitjana. Les restes s’han netejat i s’han portat a abocador.

-     Un altre lloc d’actuació ha estat les fonts i llavadors de la font d’avall i la Ermita de Santa Anna. S’ha tallat l’herba manualment, i s’han arreplegat les fulles caigudes tant del terra com de dins dels llavadors. En la Ermita de Santa Anna s’han tallat les herbes de patis i sequers i s’ha rastellat el terra per condicionar la zona de cara als berenars de Pasqua.



Benissa, març de 2015