BLOG DEL TALLER D'OCUPACIÓ MARINA ALTA IV

Benvinguts al Blog del T. O. Marina Alta IV 2014/2015

El Taller d’Ocupació està constituït per tres especialitats formatives: Jardineria amb 14 alumnes, Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents en Institucions socials i Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents a Domicili amb 8 alumnes cada especialitat.


dilluns, 27 d’abril del 2015


PRÀCTIQUES REALITZADES EN LA RESSIDENCIA SANTA LLÚCIA DE DÈNIA.

Dins del programa de col·laboració entre el TALLER D’OCUPACIÓ MARINA ALTA IV del CREAMA i el M. I. Ajuntament de Denia, s’han dut a terme una sèrie de pràctiques en la Residència de la tercera edat i centre de dia SANTA LLÚCIA.
Un grup de 5 alumnes ha estat fent pràctiques de construcció de jardins en estes instal·lacions municipals, dins d’un projecte de remodelació per tal de habilitar una zona com a jardí terapèutic, solàrium i lloc d’esplai.

S’han obert espais redistribuint el gimnàs a l’aire lliure, traslladant els aparells a una localització perimetral, deixant lliure la plaça central.



S’ha netejat la part de muntanya que estrenyia la zona per crear una sensació d’espai obert i obrir les vistes al mar. Ací hem aclarit el sotabosc original, triant algunes plantes que hem respectat, realçant-les amb la construcció de jardineres de rocalla al voltant d’estes plantes i perimetralment per plantar una esbardissa.





S’han podat les esbardisses perimetrals de xiprers i s’ha netejat la jardinera, retirant branques, peus i fulles mortes.
S’han canviat els fruiters de lloc, recol·locant-los on no destorbaren el pas quan creixeren.
S’han eliminat les barreres arquitectòniques que impedien el accés fluid en cadira de rodes a l’ombra del ficus, retirant voreres, buidant la terra sobrant, tallant arrels, refent el terra amb formigó acabat en fi, anivellant i donant pendents per tal de drenar les aigües pluvials sense perjudici per la accessibilitat de les cadires de rodes a dita ombra.





















S’ha habilitat la eixida d’emergències per als vehicles, retirant les pedres, arrancant les plantes i tapant amb formigó les jardineres que dificultaven l’accés.
 
S’ha refet la jardinera de l’hortet, adreçant-la per llevar-li el cartabó que dificultava l’entrada de vehicles per l’eixida d’emergències. Desprès es va aportar adob i es va llaurar, deixant-la preparada per a que els usuaris de la residencia puguen plantar la seua horta.
S’ha refet la jardinera de pedra de la entrada de emergència, aportant terra i construint una nova altura amb rocalla que done sensació de fondària, deixant-la preparada per plantar plantes aromàtiques i terapèutiques.
S’han construït dues jardineres de obra per crear una horta en altura, accessible per als usuaris amb mobilitat reduïda.

 També s’ha construït un galliner en esta part del jardí per tal que els usuaris puguen gaudir de la companya dels animalets, activitat que resulta molt relaxant per ells.

A mes de les tasques pròpies de construcció de jardí hem col·laborat amb el centre per allí on ha sigut menester, construint una rampa d’accés al dipòsit de cadires de rodes i llits,  reparant la tanca de entrada, cimentant els pals solts i refent el muret de sujecció. També  hem col·laborat en el manteniment de l’espai interior de la residencia tapant els forats del sostre de la cuina i xapant taulells i pis en habitacions i corredors.
  
Volem agrair a la direcció del centre la col·laboració que en tot moment ha tingut en nosaltres per facilitar-nos els materials i eines necessaris per a la realització de les pràctiques.


Dénia, a 12 de març de 2015