BLOG DEL TALLER D'OCUPACIÓ MARINA ALTA IV

Benvinguts al Blog del T. O. Marina Alta IV 2014/2015

El Taller d’Ocupació està constituït per tres especialitats formatives: Jardineria amb 14 alumnes, Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents en Institucions socials i Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents a Domicili amb 8 alumnes cada especialitat.


dimarts, 12 de maig del 2015

MEMÒRIA PRÀCTIQUES XÀBIA
PRÀCTIQUES REALITZADES A L’ AVINGUDA VIA AUGUSTA.

Dins del programa de col·laboració entre el TALLER D’OCUPACIÓ MARINA ALTA IV del CREAMA i el M. I. Ajuntament de Xàbia, s’han dut a termini una sèrie de pràctiques en la Avinguda Via Augusta.
Un grup de 5 alumnes ha estat fent pràctiques de Construcció de Parcs, jardins,  i de Manteniment en estes instal·lacions municipals, dins d’un projecte de continuïtat per tal de urbanitzar i enjardinar un tram de la Avinguda via augusta, compres entre els encreuaments dels carrers Vicenza i Cagliari.
El objectiu d’aquestes actuacions ha sigut el de continuar amb l’estil de passeig que te tota la avinguda, amb un passeig per als vianants central, flanquejat per dues jardineres corregudes, que s’han plantat amb arbres i arbustos del mateix estil que en la resta, separades del passeig per un rastell de formigó de fàbrica, similar a les que estan col·locades en altres trams.
Els treballs realitzats per els alumnes han sigut:
-                                                                                                                                                           S’ha anivellat el terreny, amb medis mecànics i manuals  retirant la terra sobrant a abocador amb camions, despedregant-ho, anivellant-ho i refinant el terreny, deixant la superfície preparada per cobrir-la amb arena groga de la Serreta de La Nucia. Els serveis municipals ens han facilitat una excavadora y un camió per traure la terra.
























-                                                                                                                                                           S’ha construït el rastell de formigó de fàbrica. Primerament s’ha obert el fonament i sobre una solera de formigó preparat en obra s’han col·locat les peces de formigó de fàbrica que posteriorment s’ha rejuntat amb morter. Els serveis municipals ens han aportat els materials necessaris i una formigonera elèctrica.

-                                                                                                                                                           S’ha remodelat el sistema de reg. S’han retirat les canonades sobrants i deteriorades i se n’han instal·lat de noves en les zones que s’han plantat recentment, creant un sector nou. Les canonades secundàries s’han soterrat on era convinent. Els serveis municipals ens han aportat els materials i les eines necessàries.

-                                                                                                                                                           La terra de la jardinera s’ha treballat amb motocultor per tal de condicionar-la per la posterior plantació d’arbres i arbusts. Desprès s’ha plantat una alineació d’arbres (Platanus acerifolia) y una planta banda de arbusts (Westringea fruticosa) als dos costats del passeig.



















-                                                                                                                                                           En el passeig central, a banda de preparar i anivellar el terreny s’ha aportat una capa d’alber de arena groga de La Nucia. Els alumnes han utilitzat un trull autopropulsat que ens han facilitat els serveis municipals. Amb ell, utilitzant-lo com a tractor i amb una barra metàl·lica com si fora una entauladora,   hem escampat la sorra i la hem compactada. Tota la maquinaria i els materials i transports ens els ha proporcionat l’Ajuntament de Xàbia.





















-                                                                                                                                                                       També hem col·laborat en els Serveis Municipals en la neteja i desbrossat de la rotonda i el alers de la carretera del Cap de la Nau, que hem deixat enllestida de cara a la setmana santa. Ells ens han proporcionat les desbrossadores i les bufadores pera la neteja.
-                                                                                                                                                                       En el temps que hem estat realitzant les pràctiques a Xàbia, a banda de tot el material, maquinaria i eines manuals que ens ha deixat l’ajuntamen, ens han dixat a la nostra plena disposició un vehicle de transport amb remolc que ens ha donat autonomia i ens ha facilitat el treball.



Xàbia, maig de 2015