BLOG DEL TALLER D'OCUPACIÓ MARINA ALTA IV

Benvinguts al Blog del T. O. Marina Alta IV 2014/2015

El Taller d’Ocupació està constituït per tres especialitats formatives: Jardineria amb 14 alumnes, Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents en Institucions socials i Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents a Domicili amb 8 alumnes cada especialitat.


dimecres, 22 d’abril del 2015

PRÀCTIQUES PEDREGUER

TALLER OCUPACIÓ CREAMA “MARINA ALTA IV”
(Desembre 2014-Juny 2015)
MEMÒRIA PRÀCTIQUES PEDREGUER

“EL TALLER D’OCUPACIÓ COMARCAL DE CREAMA A PEDREGUER”

PRÀCTIQUES REALITZADES AL PARC DE LES GALGUES.
Dins del programa de col·laboració entre el TALLER D’OCUPACIÓ MARINA ALTA IV del CREAMA i el M. I. Ajuntament de Pedreguer, s’han dut a termini una sèrie de pràctiques en el Parc de Les Galgues, entre el Carrer Esmoladors i l’Avinguda de les Industries  .
Un grup de 4 alumnes ha estat fent pràctiques de Construcció de jardins i de Manteniment en estes instal·lacions municipals, dins d’un projecte de remodelació per tal d’habilitar una part d’este com a Xero-jardí, el que en un futur estalviarà aigua i farà el manteniment mes fàcil.
No sols s’ha actuat a la part del parc a remodelar, a més, s’han preparat altres zones confrontants per a futures intervencions i per a que servisca de zona d’acampada en els actes programats per la celebració de l’Aplec de Centres Excursionistes dels Països Catalans, que tindrà lloc a Pedreguer a finals d’any.

  • S’han rastellat al voltant de 4.000 m2  del parc, despedregant-ho, anivellant-ho i refinant el terreny, deixant la superfície preparada per cobrir-la amb malla anti-herbes i grava decorativa. Totes les restes d’esta neteja com ara pedres, terrossos  i brossa s’han evacuat del jardí.






  • S’han desbrossat tant el parc com els Horts Urbans que es troben al costat. Els alumnes han utilitzat mitjans manuals i mecànics, com ara aixades, rastells i desbrossadores a gasolina. Les restes han quedat sobre el terra per descompondre’s.


  • S’ha remodelat el sistema de reg. S’han retirat les canonades sobrants, en els arbres adults que ja no necessiten reg i se n’han instal·lat de noves en les zones que s’han plantat recentment. Les canonades secundàries s’han soterrat on era convinent i, quan ha sigut el cas s’han canviat els emissors de les terciàries.












  • En un parterre central a banda de preparar i anivellar el terreny i reformar el reg s’ha col·locat tela anti-herbes i s’ha cobert esta amb grava decorativa. Els alumnes han utilitzat un dúmper auto-carregant del serveis municipals.













  • S’ha construït un camí d’accés entre el pàrquing de l’institut i el jardí, integrant una part dins de l’altra i emprant els mateixos materials que en la resta del parc. Per delimitar-ho, s’ha construït una vorera de fusta i el terra s’ha cobert amb arena d’alber.

























  • S’ha construït una jardinera de Rocalla. S’han buscat pedres decoratives en un paratge municipal, s’han seleccionat i carrejat les més adequades amb el dúmper de l’Ajuntament i, una volta en el jardí, s’ha construït la jardinera elevada que posteriorment s’ha plantat amb plantes autòctones a les que se li ha afegit un sistema de reg per de goteig.



  • S’han podat arbres i arbusts, retirant les plantes seques i reemplaçant-les per esqueixos que han fet els alumnes. Les restes vegetals s’han evacuat al abocador.
















  • S’ha perfilat el talús del pàrquing del institut. S’ha endolcit i anivellat la pendent i retirat pedres i escombraries.



Per altra banda, com que a Creama Pedreguer hi ha una aula d’informàtica homologada com a Centre Col·laborador de la Conselleria competent en matèria d’Ocupació (número cens Generalitat Valencia: 0300001136),  s’ha format en les noves tecnologies de la informació als 14 alumnes de l’especialitat d’Auxiliar de Jardineria del Taller d’Ocupació Marina Alta IV.






Pedreguer, març de 2015