BLOG DEL TALLER D'OCUPACIÓ MARINA ALTA IV

Benvinguts al Blog del T. O. Marina Alta IV 2014/2015

El Taller d’Ocupació està constituït per tres especialitats formatives: Jardineria amb 14 alumnes, Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents en Institucions socials i Atenció Socio-Sanitària a Persones dependents a Domicili amb 8 alumnes cada especialitat.


dimecres, 13 de maig del 2015

MEMÒRIA PRÀCTIQUES CALP

PRÀCTIQUES REALITZADES A LA ERMITA DE SANT SALVADOR.

Dins del programa de col·laboració entre el TALLER D’OCUPACIÓ MARINA ALTA IV del CREAMA i el M. I. Ajuntament de Calp, s’han dut a termini una sèrie de pràctiques de jardineria en la zona verda de la Ermita de Sant Salvador i rodalies (Carrer Boira, Capità Pérez Jordà, Av. Masnou, Grup Antonio Ramos) .
Un grup de 5 alumnes ha estat fent pràctiques de Construcció de jardins i de Manteniment en estes instal·lacions municipals, dins del projecte de remodelació per tal de condicionar parts deteriorades i preparar les instal·lacions per les celebracions de la Setmana Santa i col·laborar en el manteniment ordinari de parcs i jardins.
-          S’ha enjardinat una zona de 700 m2 que es trobava deteriorada, despedregant-la, anivellant i refinant el terreny, deixant la superfície preparada per jugar a la petanca. Totes les restes d’esta neteja com ara pedres, terrossos  i brossa s’han evacuat del jardí.
























-          En esta zona, s’han plantat bardisses i arbres de ombra i s’ha instal·lat un sistema de reg localitzat enterrat. 40 metres de bardissa de Baladre (Nerium oleander) i 30 de Murta (Mirtus commuranis) i, per tal de donar ombra als usuaris, s’han plantat 12 Moreres (Morus alba) a 5 metres de distancia unes d’altres


-          S’ha rastellat i netejat la pineda que envolta la ermita. S’han tallat els arbres i arbusts secs, s’han rastellat i retirat les acícules seques dels pins i s’han retirat les restes amb contenidors. També s’han suavitzat els talussos retirant pedres i escombraries amb contenidors.



-          Al voltant del camí d’entrada, s’han desbrossat 4 bancals. S’han cavat les bardisses de Callistemon, Murta y Baladre y la resta dels bancals s’han desbrossat manualment.
-          A la banda de dalt s’ha anivellat un bancal d’oliveres. S’han desfet els muntons d’enderrocs manualment i la terra s’ha tamisat i s’ha reutilitzat. Les restes vegetals i els enderrocs s’han evacuat amb contenidors.
-          En les jardineres, rotondes, parcs i jardins del voltant de la ermita s’ha realitzat el manteniment ordinari. S’han rastellat les fulles seques, s’ha tallat la brossa i s’han retallat bardisses, refaldat arbres i se li ha donat forma a arbusts aïllats.
-          S’han netejat els pàrquings i jardins al voltant del Centre de Salut. S’han retirat escombraries i s’han arrancat brosses, s’ha rastellat tot i s’han retirat les restes a abocador.
-          En el grup de cases Antonio Ramos s’ha realitzat una intervenció a fons. S’han podat els rebolls de les oliveres, s’han retallat arbusts i enfiladisses i s’ha rastellat la grava dels jardinets. Les restes s’han retirat a contenidor.

Calp a 12 de maig de 2015